top of page

Learn the

Healing Art of Reiki

Reiki 1 cursus 12 april
Reiki 2 cursus vrijdag 3 mei

Lichter en levendiger

door het leven

We zijn lekker bezig. Werk is leuk, maar laat je hoofd flink ratelen. We racen regelmatig naar een  yoga lesje ‘ OM SHANTIIII OM! Even kijken, wat staat er ook alweer op mijn to-do lijst? Check, check, check. Die afspraak met je vrienden te leuk vinden om af te zeggen, maar ook echt tijd voor jezelf nodig hebben.


 Zo. Veel. Gedachten. In. Mijn. Hoofd.


Yep, we zijn lekker bezig. Soms heerlijk in een flow, en dan ineens voelt alles out of control.


Herkenbaar? Tijd voor reiki!

Forest

Wat is reiki?

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze. Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’; het is de energie die leven geeft. Reiki zit in onszelf en in alles om ons heen: mensen, dieren, planten en bomen.  Het maakt dat wij leven, dat deze aarde leeft.


Reiki geef je via liefdevolle aanraking, oftewel: handoplegging. Zie het als een energetische massage zonder dat er iemand in je lichaam kneedt. Reiki geeft diepe ontspanning en een heerlijk gevoel.


Ik geef reiki vanuit de Usui System of Healing traditie. Mikao Usui is de grondlegger van reiki. De reiki traditie is al meer dan 100 jaar oud en wordt over de hele wereld door duizenden mensen met succes beoefend.

Home new Fenja: Over

Wanneer reiki?

Reiki is holistisch: het ondersteunt je lichaam en geest daar waar je dit het hardst nodig hebt.


Reiki helpt bij allerlei soorten kwalen: bijvoorbeeld hoofdpijn, menstruatiepijn, rugpijn, stress en burn-out klachten, als je emotioneel vast zit, gek wordt van je eigen gedachten, in een rouwproces zit of toe bent aan iets nieuws.

Vaak lopen we vast doordat we geleerd hebben gevoelens ‘weg te denken’ in plaats van ze te voelen. En juist door contact te maken, kan de boel weer wat meer gaan stromen. Reiki geeft op een liefdevolle manier aandacht aan je gevoelsleven. En dat geeft ruimte voor nieuwe dingen!

Mizu-Reiki-lottedegraafphotography-11_we

Effecten Reiki

Ontspanning en diepe rust

Reiki laat je heerlijk ontspannen en geeft diepe rust. Zie het als een energetische massage waarin je even helemaal niks hoeft. Je hoofd verstilt en je lichaam laadt zich op met nieuwe energie.

Verlicht pijn en versnelt het helingsproces

Reiki ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam (denk maar aan een wondje dat vanzelf dichtgaat). Het verlicht pijn en versnelt het helingsproces. Zoals bij hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, brandwonden en oververmoeidheid.

Oplossen van blokkades

Reiki helpt je bij het oplossen van blokkades (fysiek, emotioneel en mentaal). Er is niets mis met jou of met blokkades. Alleen soms voelt het gewoon als ‘tijd’ om iets op te lossen of aan te gaan. En dat geeft lucht en ruimte.

Inzicht en helderheid

Ook geeft reiki je inzicht en helderheid. Bijvoorbeeld over waarom je voelt wat je voelt of wat je werkelijk wilt. Dat is geen abracadabra; diep van binnen weten we best wat goed voor ons is.  Reiki brengt je in contact met die innerlijke wijsheid.

Home new Fenja: CV
Mizu-Reiki-lottedegraafphotography-19_we

Zo gaat het in zijn werk

Een reiki sessie duurt ongeveer 1 uur. Na een korte intake ga ik je behandelen. Je ligt op een massagetafel en mag je kleren aanhouden. Ik leg mijn handen op of boven je en jij hoeft helemaal niets te doen. Je mag heerlijk ontspannen. De reiki doet dat wat nodig is. Soms zorgt reiki voor een energy boost. Soms helpt reiki bij het verwerken van een bepaalde gebeurtenis of emotie. Andere keren geeft het je inzicht.

Afhankelijk van je hulpvraag maken we een behandelplan. Meestal worden de beste resultaten behaald met 4 sessies. 

Mizu-Reiki-lottedegraafphotography-13_we
alone-backlit-bokeh-1649068.jpg
chi-n-ph-m-223833-unsplash.jpg

Reiki tijdens zwangerschap

Reiki sessie(s) voor de toekomstige moeder

Reiki bij Burn-out

Creëer meer rust en
ruimte voor jezelf

Reiki voor kids

Natuurlijke heling voor je kind

Schermafbeelding 2019-03-27 om 22.32.11.

Zelf reiki leren?

Reiki 1 cursus vrijdag 12 april & 24 mei 
Reiki 2 cursus vrijdag 3 mei

Over mij 

Mijn naam is Leoni van de Water (1986) en ik ben gecertificeerd Reiki Master en humanisticus. Reiki is een simpele en zachte techniek om je bewustzijn verder te ontwikkelen en om dichter bij jezelf en je intuïtie te komen. Voor mij is spiritualiteit verre van zweverig. Het vraagt moed om naar jezelf te kijken. Het vraagt ook moed om liefdevol te zijn naar die ongemakkelijke gevoelens en sensaties. Mijn missie is om met reiki (behandelingen en cursussen) hier meer ruimte voor te maken in ons leven. Ik ben ervan overtuigd dat dit resulteert in meer vrijheid, (innerlijke) rust en blijdschap!
Mizu-Reiki-lottedegraafphotography-4_web

"Just for today....


Do not anger, 
Do not worry, 

Honor your parents, teachers and elders

Earn your living honestly

Show gratitude to every living thing

Dr. Mikao Usui, founder Usui Reiki Ryoho Gakkai

Contact

Wil je een reiki behandeling boeken, ben je geïnteresseerd in een reiki cursus, of wil je gewoon wat vragen?
Stuur me dan een mailtje. Je kan me ook bellen op onderstaand nummer.

2D Eerste Atjehstraat

Amsterdam, 1094 KL

Nederland


Kvk 70803358

BTW NL167758974B02

NL82TRIO0379367114 | t.n.v. Mizu Amsterdam

Lidnr. Reiki Vereniging Cirkel M18/1025

+31 6 55 23 34 34

  • instagram
Home new Fenja: Contact
birds-cold-conifer-917494.jpg

Run from what’s comfortable.
Forget safety.
Live where you fear to live.
Destroy your reputation.
Be notorious.
I have tried prudent planning long enough.
From now on I’ll be mad.

Rumi

bottom of page